Screenshot_oaa_-_aangepast_formaat Rss

Open Access Advocate

De roep om open access binnen de advocatuur wordt de laatste jaren steeds luider. Dit is niet ingegeven door het idee dat hier sprake is van werkzaamheden die met publieke gelden gefinancierd worden en daarom voor iedereen toegankelijk zouden moeten zijn. Het komt voort uit de noodzaak om tot een werkelijke kennisdeling binnen de beroepsgroep en hun klanten te komen, op een platform dat gratis toegang biedt tot juridische informatie. Niet alle advocaten hebben in gelijke mate toegang tot de bestaande publicatieplatforms. De komst van OAA in januari 2014 brengt hier verandering in.

Open Access Advocate (OAA)
maakt het publiceren van juridische artikelen eenvoudig voor iedere advocaat: artikelen die al eerder gepubliceerd zijn én nieuwe artikelen kunnen op dit platform geplaatst worden. Voorwaarde is dat de artikelen geschreven zijn door een advocaat. Een unieke en vernieuwende manier van juridisch publiceren die in Nederland en elders in Europa nog niet eerder werd toegepast…tot nu toe!

OAA classificeert artikelen en geeft links naar wetgeving en jurisprudentie waardoor het artikel wordt verrijkt. OAA verbindt de traditionele activiteiten van de uitgever met het uitgeven 2.0: in een open accessomgeving toegankelijk en vindbaar maken van zo veel mogelijk content zodat de gepubliceerde artikelen optimaal gebruikt en geciteerd kunnen worden.

OAA biedt:

  • Gratis toegankelijkheid
  • Publiceren tegen uurtarief
  • Editing en peerreview van artikelen
  • Marketing van auteur en artikel

 

Redactie

Lies Meiboom (redactiesecretaris)